Coș

0

New Post

CODUL CULORILOR LA FLORI

Trandafiri rosii

In povestile inimii, trandafirul rosu este totdeauna mesagerul perfect.

De-a lungul veacurilor, trandafirul s-a impletit cu mitologia zeilor si zeitelor, ca simbol al frumusetii, al vietii si al mortii, dar mai presus de toate, ca un simbol al iubirii. Iar trandafirul rosu este cel care azi arata cel mai puternic simbolul iubirii. Prin urmare, in “limbajul florilor”, un trandafir rosu inseamna pur si simplu “dragoste”.

Bobocul trandafirului rosu semnifica admiratia puritatii si frumusetii celui care-l primeste. Trandafirul rosu inflorit, vibrant, transmite dragostea pasionala si este cea mai gingasa modalitate de a spune – te iubesc!  

Ca un simbol al iubirii eterne si romantice, e perfect pentru a-l trimite cuiva pe care il iubesti de trei zile sau de 30 de ani – este la fel de eficient pentru o iubire noua cat si pentru o lunga si durabila poveste de dragoste. 
In vremurile de demult trandafirul rosu a fost adesea folosit ca un simbol al puterii, curajului si vitejiei.

 

Trandafiri roz

Trandafirul roz inseamna fericire, gratie si dulce bucurie, fiind floarea emotiilor blande. Simbolizeaza totodata feminitatea, rafinamentul si eleganta. Dar trandafirii roz nu sunt doar pentru doamne, sunt  foarte potriviti si pentru domni!

In functie de nuanta, isi schimba putin semnificatia: rozul pal transmite gratia si admiratia, iar nuantele profunde transmit apreciere si recunostinta.

Trandafir roz

Trandafiri albi

Trandafirii albi sunt in mod traditional simbol de puritate, inocenta, virtute si sinceritate. Ei arata respectul si onoarea. In vremurile victoriene, la nastere, trandafirul alb, simbol al nevinovatiei, era daruit pentru a sarbatori sosirea noului-nascut. 

De asemenea, cunoscut sub numele de mireasa, trandafirul alb a devenit floarea clasica de nunta. In acest sens, albul reprezinta unitatea, virtutea si puritatea. Intr-un context romantic, un trandafir alb poate reprezenta o dragoste nevinovata sau poate simboliza dragostea nemuritoare, o dragoste si o loialitate mai adanca decat pasiunile trecatoare.

Trandafir alb

Trandafiri galbeni

Desi culoarea galbena este adesea asociata cu stari de bucurie si fericire luminoasa, nu a fost intotdeauna asa. Din Evul Mediu pana in timpul epocii victoriene popoarele din Europa considerau culoarea galbena un simbol al vietii pline de neplaceri. Potrivit “limbajului florilor”, amaraciunea, invidia si tradarea erau toate calitati care puteau fi “citite” in oferirea de trandafiri galbeni. In context romantic, un buchet de trandafiri galbeni trimis dupa o prima intalnire era un semn ca expeditorul nu se afla in cautarea unui atasament de durata.

Cu timpul aceste semnificatii s-au schimbat si trandafirii galbeni, in secolul 21, aduc sentimente mai optimiste. Acestia sunt cel mai frecvent oferiti pentru a sarbatori o prietenie si sunt un mod de a spune “multumesc” sau “felicitari”.

Trandafirii galbeni aduc zambetul pe fata. Din moment ce acestia transmit caldura, afectiunea si bucuria, acel cineva special va sti ca este considerat un prieten apropiat. Si cu un prieten apropiat ca tine, cine nu ar zambi?

 

Trandafir galben

Trandafiri portocalii

Dat fiind ca in secolele XVIII si XIX trandafirii portocalii erau o raritate, nu e de mirare ca primirea trandafirilor portocalii insemna manifestarea admiratiei, a fascinatiei – un dar de foc al inimii.  Portocaliul este, la urma urmei, culoarea focului, iar focul este adesea folosit ca metafora poetica pentru pasiunile intense.

Intr-un context non-romantic, trandafirii portocalii semnifica multa energie, entuziasm si mandrie in realizarile obtinute, fiind un dar potrivit pentru a felicita sau a sarbatori aceste realizari.

Trandafirul portocaliu, prin culoarea lui calda si vibranta, simbolizeaza entuziasmul si dorinta. Oferirea trandafirilor portocalii este un mod fantastic de a va exprima admiratia si atractia sau de a sugera emotia si pasiunea.

Trandafir portocaliu

Trandfiri mov

Trandafirii mov (lila sau violet) erau in trecut asociati cu regalitatea, dar si cu pierderea. Interesant, sensul modern al trandafirilor mov este inca unul al impermanentei, dar una plina de incantare. Romantic, un trandafir mov transmite dragoste la prima vedere – chiar daca aceasta nu poate dura pentru totdeauna, va fi intotdeauna amintita. 

Trandafir mov

Trandafiri asortati

Poti trimite un curcubeu de trandafiri asortati unui coleg sau unui prieten pe care nu-l cunosti atat de bine. Nu vei da gres!

About author:-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Image Widget

Post Categories

Video Widget

Text Widget

Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy.

martie 2019
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Image Widget

Video Widget

Coș

Arhiva

Fraza de aur a companiei ?

ex: Pentru o amintire ce va ramane vie in inimile tuturor

X